Általános iskolák

Település:
Veszprém megye, Balatonalmádi


Fehérlófia Waldorf Általános iskola


Fehérlófia Waldorf Általános iskola

 

Honlap:  https://feherlofiawaldorf.hu/altalanos-iskola/

Cím: Balatonalmádi, Ady Endre u. 27, 8220

 

 

Iskolánk 12+1 osztályos egységes tanrendszerrel működik. Az alsóbb osztályokban (1-4-ig) az osztálytanító a fő tantárgyakon kívül több készségtárgyat is tanít. A felsőbb osztályokban (5-8-ig) egyre több szaktárgyat vesznek át szaktanárok. A Waldorf-pedagógia speciális tárgyait – euritmia, idegen nyelvek, Bothmer-gimnasztika, szabadvallás, kézművesség, kertművelés – már a kezdetektől szaktanárok tanítják.

A kamaszkorral új korszak kezdődik, amelynek a szaktanári-mentori rendszer felel meg, így az osztálytanítói rendszer a 8. osztállyal lezárul.

Osztálytanítói rendszer

Az első nyolc év egységes egészet alkot. A gyermekek szociális fejlődését elősegíti, hogy ez alatt az idő alatt egy ember kíséri végig őket. Az iskolába lépő gyermekek egészséges fejlődéséhez fontos a szeretetteli tekintély, amit követni tudnak, és kellő biztonságot is nyújt nekik. Az osztálytanító alaposan megismeri a gyermekeket, több segítséget tud nyújtani nekik, nemcsak a tanulás folyamatában. A tananyagot is lehet bizonyos fokig az osztály – akár speciális – igényeihez igazítani.

 

Forrás: https://feherlofiawaldorf.hu/altalanos-iskola/

 

 

 

Kiemelt ApróHirdetések

További kiemelt ApróHirdetések »

 

 

 

Helyi látnivalók

További helyi látnivalók »

 

Helyi Programok / események

További helyi programok / események »

 

Helyi szolgáltatók

További helyi szolgáltatók »